Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Utorak 16.09.2014.
19:13
Beta A
Evropska unija osuđuje Rusiju zbog vojnog uplitanja i narušavanja suvereniteta Ukrajine, ali s Rusijom sarađuje u rešavanju gorućih svetskih problema – borbe protiv islamskih terorista i sprečavanja Irana da proizvede nuklearno oružje, rekao je danas u raspravi o saradnji EU-Ukrajina u Evropskom parlamentu evropski komesar za proširenje i istočno susedstvo Štefan File. On je rekao da EU sankcijama vrši pritisak na Rusiju da bi izdejstvovala političko, mirovno rešenje ukrajinske krize.
Utorak 16.09.2014.19:20
ПРАВИТЕ РАЧУН БЕЗ ГЛАВНОГ КРЧМАРА СМРДЉИВИ КОМЕСАРИ ИЗ БРИСЕЛА,РУСИЈА СЕ ПИТА О СВЕМУ ОВОМЕ,
Utorak 16.09.2014.19:21
Povampireni Fašizam u evropi je jači od slobodarskog duha i zato treba hitno likvidirat EU.
Utorak 16.09.2014.21:01
РАТНИ ИЗВЕШТАЈ: Армија ДНР блокирала аеродром у Доњецку и опколила украјинску војску код Горловке ДОЊЕЦК – Армија ДНР је опет блокирала украјинску армију на аеродрому у Доњецку у склопу акције која представља одговор на артиљеријске ударе од 14. и 15. септембра које је спровела украјинска армија, саопштио је штаб армије ДНР, преноси агенција Новоросинформ. Армија ДНР је себи поставила два циља: блокирати украјинске трупе на Доњецком аеродрому и пробити коридор од Јасиноватје до Горловке што је резултирало да се украјинска војска нашла опкољена између Макејевке, Горловке и Енакијева. У току тзв. „примирја“ украјинска војска је своје трупе на аеродрому увећала два пута, наводи Новоросинформ.
Utorak 16.09.2014.21:02
Код Пантелејомоновке је дошло до снажних артиљеријских удара на јединице армије ДНР, те је дошло до раздељивања ових јединица, али је ипак касније Пантелејомовка стављена под контролу армије ДНР.
Utorak 16.09.2014.21:04
NOVORUSIJA – Primirje je završeno i rat bukti praktično na teritoriji cele Novorusije, saopštio je štab armije DNR, javlja agencija Novorosinform. Najveće borbe se vode u Donjecku i to u Lenjinskom, Petrovskom i Kjubljiševskom reonu, kao i u naseljenoj tačci Peska, gde su snažni udari teške artiljerije ukrajinske armije. Takođe, borba za aerodrom Donjecka je u toku, a tamo su uključeni i tenkovi. Ukrajinci su napali armiju DNR tenkovima i napad je uspešno odbijen pri čemu je uništen jedan ukrajinski tenk. U borbama za aerodrom je stradalo 20 mirnih građana i ima nekoliko ranjenih. Borbe su u toku i u reonu Pantelejmonovskog mosta u Donjecku, gde je takođe dosta teška situacija.
Utorak 16.09.2014.21:05
Žestoki okršaji su u praktično svim gradovima, a to su Marijupolj, Lugansk, Teljmanovo, Jasinovatja, Debaljcevo, Zolotoj, Sčastja, Popasnaja, Rovenljki i Krasnodon. Vladimir Kononov, ministar odbrane DNR, rekao je da je ono što je nazivano „primirjem“ prekinuto i da je ukrajinska armija prešla u otvoreni napad. Agencija Novorosinform navodi da armija DNR uspešno vodi sve borbe i da je dosadašnji razvoj situacije na frontu u korist armije DNR.
Utorak 16.09.2014.21:08
Sankcije Rusiji vratile se Finskoj kao bumerang. Finski izvoz za Rusiju u značajnom je padu, sudeći prema stanju u kojem se našla izvozna luka Hamina Kotka smeštena 30 kilometara od granice sa Rusijom.Od oko 350.000 brodskih kontejnera sa različitom robom koji su tokom godine dopremljeni u finsku luku oko 20 odsto je isporučeno u Rusiju, ali se poslednjih nedelja taj broj znatno smanjio, prenosi Dojče vele.
Utorak 16.09.2014.21:10
Prema rečima menadžera finske luke Tonija Sinersa, izvoz je smanjen za 20 odsto, ali on strahuje od horor scenarija ukoliko bude stao sav izvoz u Rusiju. Naš glavni posao su kontejneri za izvoz, ali rast koji želimo da ostvarimo nastaje iz poslova sa Rusijom. Rusi uvoze robu široke potrošnje i mašine. Izvoz je smanjen za 20 odsto, rekao je Siners. Na obližnjem parkingu hiljade automobila evropskih i azijskih proizvođača takođe čekaju na kupce iz Rusije, ali je uvoz automobila preko Finske opao za 30 odsto. Finci upozoravaju da pad izvoza neće zaobići ni nemačke luke koje takođe imaju kupce u Rusiji.
Sreda 17.09.2014.02:48
SVAKA CAST NA INFORMACIJAMA.++++++++++ USTASAMA MIR TREBA SAMO DOK SE NE KONSOLIDUJU, ZATO MIR TREBA USPOSTAVITI KADA SE DOTUKU DO ZADNJEG USTASE. ILI KADA SE UDJE U KIJEV.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)